Archives
Ratings
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (12 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading ... Loading ...

Se stie ca omul ca specie, a evoluat din maimuta (pentru teologi spunem doar ca presupunem ca a evoluat din maimuta). In cursul evolutiei, s-au intamplat lucruri ciudate. Unele specii au fost capete moarte ale evolutiei cum ar fi omul de Neanderthal, care, cica la un moment dat a disparut si toti am evoluat in omul modern.
Eu nu cred asta. Eu sunt ferm convins ca specia noastra evolueaza pe trepte. Ca exemplu propun sa analizam o specie foarte des intalnita pe drumurile noastre: “Taximetristus Nesimtitus”.
Desi la prima vedere acest personaj se imbina foarte usor cu omul modern, sa nu va lasati pacalit de asta. El este o specie umana care a evoluat destul de recent si a coborat din copaci, direct la volanul masinii. Ca ramasite ale trecutului ei inca venereaza zeul soare si in mod simbolic isi vopsesc masina in galben.
Deasemenea la o analiza detaliata se poate observa faptul ca aceasta specie, pastreaza o parte din ramasitele sale ancestrale si inca mai comunica folosind un limbaj primitiv, cu semne guturale si gesticulatii de mana. Semnalele guturale, sunt adeseori folosite pentru marcarea teritoriului, care este alcatuit in principal de carosabilul oraselor moderne.
Pe langa limbajul gutural, pe care masculii il arunca in directii numai de ei stiute, acestea sunt insotite de multe semnale si gesturi ale mainii. De regula cel mai des semnal este semnalul cu degetul din mijloc ridicat in sus. Acest semnal reprezinta modul in care aceasta specie initiaza o conversatie, practic este salutul lor. Daca nu ma credeti, incercati sa il salutati in acelasi mod si veti observa una din doua raspunsuri: fie o sa va salute si el intr-o maniera similara, fie isi va parasi domeniul de siguranta galbena pe care i-l confera casa numita Logan si va veni sa porneasca o conversatie cu dumneavoastra. Daca in mana va avea obiecte contondente, el le va folosi pentru a fi sigur ca mesajul sau este trimis cu eficienta catre partenerul de discutie. De regula obiectele contondente sunt ramasite din traditia lor de animale care locuiesc in copaci, tribute moderne ale modului lor de viata ancestral, pe care in context actual le-au numit bate de baseball.
Totusi sa nu credeti ca aceste creaturi sunt solitare. Dimpotriva, sunt creaturi care tin foarte mult la structura lor sociala si o sa le vedeti adeseori umbland in palcuri. Nu este recomandat sa agasati un membru al aceste familii, deoarece in grupuri mari pot deveni un pic de neinteles. Acest fapt se datoreaza faptului ca vor incerca in mod simultan sa porneasca o conversatie si, daca ei nu considera ca mesajul ajunge corect la destinatar, vor avea grija sa il transmita de mai multe ori pana cand membrele cu care acestia le comunica obosesc.
In concluzie, va las sa admirati in continuare fauna si flora Romaniei, fauna despre care sper sa mai vorbesc pe viitor.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (12 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading ... Loading ...

4 Responses to “Darwin – Evolutia taximetristului”

 • gurde says:

  Ai avut ocazia sa comunici cu ei? :) )

 • godeatgod says:

  Ai si o bibliografie la lucrarea asta, sau e bazata doar pe studii empirice ?

 • warlock says:

  Din nefericire doar pe studii empirice, dar dupa cum am spus, totul se poate verifica pe propria piele … Recomanda sa iti iei instrumentatia necesara sa raspunzi la salutul adresat :)

 • supertrid says:

  Confirm. Adaug insa ca specia asta e foarte diversa. Cand te urci in taxiul de comanda pot sa fie chiar simpatici; problema apare in trafic cand fiara de la volan crede ca are prioritate de “galben”, de cilindree sau de jmecher.

  Am mai observat ca specia a evoluat diferit zonal.
  Exemplarele cele mai rasate (cu pedigree) se gasesc in capitala de basm numita Bucuresti sau in orice oras in special in zona garii. Acolo jmecheria e la rang de arta. Daca nu iei tzeapa poti sa ai parte de tot felul de experiente placute de genul “Nu merg pana acolo ca e prea aproape (chiar daca ai oferi in plus)” sau “Nu mai pun ceasul da nici nu iti spun cat te costa ca o sa te tzapesc oricum”.

Leave a Reply

?>