Archives
Ratings
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (5 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading ... Loading ...

Astãzi voi descrie una dintre persoanele cu o importanţã majorã care stã în spatele acestui blog(primul care îmi citeşte posturile şi îmi face peer review). Faţã în faţã cu biroul meu stã el: Mr. R. De regulã avem aceiaşi posturã. O cocoaşã uşoarã, cu ochii înfipţi adânc în monitor, cãştile tronând deasupra capului şi afundaţi în lecturã. E greu sã îţi dai seama dupã figura noastrã dacã citim ultimele specificaţii obscure care trebuie implementate în produsele la care lucrãm sau ne uitam la poze cu pisicute şi bebeluşi adorabili.
Adorabilul mr R, e un individ cam de mãrimea unui urs şi cu temperamentul unei pisicuţe drãgãlaşe ca cele din pozele preferate de corporatiştii din întreaga lume. Existã multe asemãnari între noi doi când e vorba de mentalitatea de “geek” 100%. Suntem chiar la nivelul în care ne şi completãm unul altuia propoziţiile (menţionez că nu consider acest lucru ca fiind ghei).
Singurul lucru care ne deosebeşte este modul în care urmãrim eternul scop uman: cum sã devii milionar. În timp ce eu contemplez monitorul şi sper sã îmi pice vreo moştenire fabuloasã din cer, Mr R a adoptat o alternativã carierei sale: s-a apucat de poker. A început acum aproape trei ani când am avut o cãlãtorie împreunã în SUA, moment în care şi-a cumpãrat un set de cãrţi care sã îl iniţieze în a deveni un adevãrat maestru al acestui joc. Singurul lucru care îl dezavantajeazã clar într-un joc real contra unor maeştrii al acestui sport este caracterul sãu de pisicuţã. Sã pui un individ ca el la o masã cu nişte indivizi care te pot citi de la distanţã poate deveni o imagine tristã. Aşa cã Mr R s-a reprofilat: poker online. Nimeni nu îi vede faţa şi nimeni nu ştie ce se aflã la celãlat capãt al monitorului. În aceastã formulã el poate profita de cea mai preţioasã valoare a sa: creierul, organ care are o importanţã foarte mare în acest joc.
Datoritã faptului cã Mr R. urãşte riscurile (trasãturã destul de comunã corporatiştilor) s-a aruncat cu o investiţie minimalã în siteurile de poker (site-uri care au început sã aibã o popularitate din ce în ce mai mare în România). Jucând la mize mici a considerat cã nu riscã prea mult pânã când va prinde experienţã în tacticile cele mai bune de poker. Pornit cu dorinţa arzãtoare de a se face milionar, dar cu prudenţa înascuta, Mr R a citit carte dupã carte, s-a documentat bine, s-a antrenat şi mai bine.
De regulã am considerat cã pokerul este un joc în care norocul are o mare contribuţie, iar tactica prea puţin. Acest lucru s-a schimbat când l-am vãzut pe Mr. R în acţiune. Dupã un an, când s-a ivit ocazia de a intra într-un joc cu colegii de la lucru, s-a înscris şi el cu timiditate. Am încins o adunare la mine acasã, unde fiind toţi corporatişti, mizele au fost minore. Slavã domnului, pentru cã subsemnatul a pierdut toţi banii instant, a ieşit din joc şi a avut ocazia sã admire de la distanţã contestatarii marelui pot. La prima vedere, în afarã de mine Mr R pãrea sã fie cel mai puţin probabil sã câştige partida. Printr-o uluitoare schimbare, la sfârşitul meciului totuşi el stãtea impasibil pe marele pot. Participanţii la joc erau cel puţin uimiţi la cât de uşor i-a uşurat de bani inocentul şi inofensivul Mr R.
De atunci pânã acuma cred cã Mr R şi-a înzecit suma cu care a început sã joace online, dar asta nu spune prea mult deoarece suma cu care a pornit este infimã. Momentan încã se antreneazã pe site-urile online, clãdindu-şi banii pentru a participa la competiţii din ce în ce mai mari.
Sigurul sãu duşman este el însuşi. La un moment dat a reuşit sã câştige o competiţie care pe lângã premiul obţinut i-a permis sã participe la calificãrile dintr-o competitie şi mai mare. Singura problemã e cã a adormit în faţa calculatorului în momentul în care au început calificarile, aşa cã îi urãm baftã data viitoare.
Mr. R, te rog sã nu mã uiţi în momentul în care ai ajuns milionar, şi sã îmi dai şi mie cãrţile de poker sã mã apuc şi eu de jucat online.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (5 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading ... Loading ...

26 Responses to “Poker superstar”

Leave a Reply

?>