Archives
Ratings
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 2.00 out of 5)
Loading ... Loading ...

Eu am crescut destul de departe de conceptul de șpagă. Am detestat conceptul și din turnul meu de fildeș mă uitam cu dezaprobare la toți cei care se foloseau de beneficiile atențiilor.

Acum 4 ani, un șofer a dat peste tatăl și fratele meu. Fratele meu a stat o lună în comă de gradul 3 și probabil nu va mai fi niciodată la fel. Șoferul care i-a lovit a plecat bine mersi în lume și nu are nici o grijă. Din câte am înțeles era un român stabilit în Germania.

Pentru mine, a fost destul de uimitor cazul, când un șofer vine cu viteză din spate și pulverizează un moped. După încheierea procesului totuși, culpa a fost stabilită comună și fiecare cu treaba lui.

Îmi vine greu să cred că șoferul nu a contribuit serios la scăparea din ghearele legii. Și totuși a scăpat, iar familia mea a rămas cu pagubele. În acest moment, stau să mă gândesc: WTF?! Din bruma de cititori de pe acest blog, cineva mi-a comentat faptul că sunt fraier și că am dat șpagă. E ușor să stai la distanță și să arunci cu pietre când n-ai nimic de pierdut. Când ești la cald și știi că ai pe cineva în spital, împingi banii în buzunarele medicilor cu 3 mâini. De ce? Pentru că, chiar dacă tu ești corect și știi că n-ar trebui să procedezi așa, poate că doctorul nu stie. Și nici nu îl interesează!!

Ce faci tu atunci cititorule? Dai șpagă? Nu dai șpagă? Îți menții idealurile și riști sănătatea familiei, sau cobori în haznaua reală în care trăim?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 2.00 out of 5)
Loading ... Loading ...

Leave a Reply

?>